luni, 28 ianuarie 2013

Ce NU trebuie facut cu afinul

- Dupa achizitionarea materialului saditor, plantele nu se tin in locuri intunecate, in incinte inchise, pe beton sau suprafete pietruite pana la plantare. 
- Nu se rup radacinile afinului la plantare. 
- Nu plantati afinul intercalat intre pomii fructiferi sau orice alte culturi. Prin irigare sau prin apa pluviala fertilizatori folositi la plantarea afinului se infiltreza la celelalte culturi. In sol, radacinile plantelor concureaza pentru teren si pentru substantele hranitoare, iar afinul are radacini foarte subtiri si superficiale. 
- Nu plantati in adancime prea mare, nivelul terenului dupa plantare si tasare trebuie sa fie nivelul pamantului din ghiveciul in care a venit planta. 
- Dupa plantare, pamantul in jurul plantei nu trebuie tasat in exces, precum la pomii fructiferi. Tasarea trebuie facuta cu grija, similar cu plantarea rasadurilor. 
- Nu folositi rumegus de la fabrici de mobila sau prefabricate care are in componenta adezivi si substante chimice daunatoare. 
- Nu lasati parcelele neingradite. Parcelele cu plantatii trebuiesc ingradite cu gard de plasa de sarma pentru a proteja de animale plantele,  biloanele si sistemul de irigat. 
- Nu lasati florile in exces in perioada de crestere. Se elimina astfel productia de fructe mici si se permite dezvoltarea accelerata a plantei.


1 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte interesante sfaturile dvs. cu privire la ce nu trebuie facut cu afinul. Si noi, plantatia Liciniu, situata in localitate Vistea de Sus, judetul Brasov, subscriem intru totul la aceste opinii, mai ales ca si noi folosim mijloace si metode moderne de productie si comercializare a afinelor. Afinele noastre sunt produse naturale, cea mai mare parte a suprafetei noastre (11 ha) fiind certificata Bio. Nu ingaduim deloc folosirea pesticidelor, ci folosm fertilizatori naturali, ceea ce confera prospetime si parfum afinelor noastre. Dispunem de spatiu si capacitati de ambalare, depozitare si procesare la standarde moderne europene, de aceea fructele noastre se vand atat in Romania cat si in importante tari europene, ca Marea Britanie, Olanda si Portugalia.

Puteti accesa http://liciniu.com/ daca doriti sa aflati mai multe despre plantatia de afine Liciniu, una la standarde europene prin excelenta.

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More